lunes, 17 de septiembre de 2007

L'enquesta del Levante sobre candidats al PSPV

El Levante està mantinguent durant ja molt de temps l'enquesta digital sobre els possibles candidats a la Secretaria del PSPV (Al costat hi ha el resultat provisional a data de 16-9-2007). A més el dos darrers diumenges ha publicat un article rellevant sobre el tema. L'interés del medi i els resultats publicats mereixen alguna xicoteta reflexió.

Massa interés demostra el diari. Un diari que moltes vegades s'identifica amb l'esquerra i el PSPV i que sempre ha tingut voluntat d'influir en nosaltres. Quan manté la publicació de les dades quan ja no és d'interés general ni al PSPV l'interessa és perquè el resultat que dona li agrada. No sabria explicar raonadament quina és la raó.

Tota enquesta digital és, per definició, falsa. No més poden votar els que tenen accés a Internet i, a més, una persona pot votar les vegades que vulga (bé perquè coneix el "truco" per fer-lo en un sol ordinador, es fàcil, o bé perquè té accés a més d'un ordinador). M'imagine quants i cóm hauran votat a Blanqueries. Així que el resultat no és gens indicatiu.

A pesar de que el màxim nombre de vots haurà vingut de gent del partit (la inmensa majoria de la població passa d'aquest tema), de segur que han votat uns quant que són només simpatitzant, gent interessada i, no sabem quants, gent que vota per tal de fotre.

Però, no obstant marca tendències. Una: és evident que la candidatura de Sevilla no ha caigut massa bé. Dos: Hi ha una divisió prou equilibrada entre dos candidats: Alarte y Puig. En el cas de Puig, recolzat per l'aparato, em pareix que ha rebut molt vots del quadres del partit que tenen accés a la votació, precisament per estar treballant per al partit. Tres: Per a ser nou i prou desconegut, Alarte s'ha defés. (Hi ha que recordar que és l'unic que ha dit clarament que vol optar al càrrec, i això és un valor afegit).

En conclusió, no hi ha que fer-li massa cas a l'enquesta. No és indicativa de res clar ni definitiu en quant opinió generalitzada (per més que diguen que han votat 20 o 30.000 persones) i escama tant d'interés per part d'un diari que només tracta d'influir, no d'informar sobre el tema).

3 comentarios:

Anónimo dijo...

No te parece interesante que Romeu, el director de la Escuela Jaume Vera y también candidato indeclarado a suceder a Pla, cuyo nombre apareció discretamente en la prensa , venga a Xàtiva a presentarse a los militantes?

Anónimo dijo...

Estic d'acord amb la teua reflexió, Ildefonso, entre altres coses per què les coses de partit s'ha de triar al sí del mateix, i les enquestes son tan facilment manipulables que no reflectixen moltes vegades la realitat. Temps al temps, i quan arriben el moment, ja decidirem... és entonces quan eixirà l'intenció real del vot del partit.

Ildefonso dijo...

Al primer anónimo:

Hay algunas cosas e ideas que hay que tratarlas de un modo discreto y dentro del partido y ,en todo caso, de tú a tú. No obstante te contestaré con alguna generalidad.
Primero: Es cierto que se ha hablado de que Romeu podría ser el nuevo "tapado" (sin ánimo peyorativo) de Ferraz para Valencia. Y es cierto que la dirección comarcal, especialmente el Secretario General ha optado por apoyar una especie de "línea oficialista" desde Madrid. Podría ser coincidencia... ¡o NO!
Segundo: Me parece muy bien que venga a Xàtiva un dirigente tan cualificado como Romeu. ¡Ójalá vengan más! Cuanto más azucar, más dulce.

Postdata: si me hicieras llegar un correo electrónico identificable, bajaría mucho más al detalle.